Evenimente2

SĂPTAMÂNA DE RUGACIUNE A TINERILOR
5-12 matrie 2011

• Folositi cât mai multi prezentatori pentru prelegeri
• Nu este obligatoriu sa va întâlniti la biserica ci puteti folosi ocazia sa va vizitati(acolo unde se poate)
• Este mai potrivita o întâlnire aerisita, placuta, dar serioasa decât una formala, rece si fara partasie.
• Folositi materiale auxiliare nu doar prelegerea (clipuri, întrebari, orice ar îmbunatati abordarea temei).
• Se poate întocmi o lista de rugaciune generala, înca de la începutul saptamânii (urmariti astfel raspunsul)
• Este o idee buna sa avem un „foc continuu” al rugaciunii.• Nu uitati de cântece potrivite si destule pentru fiecare ocazie.
• Se poate face un afis, sau puteti expune un banner cu un motto ori o tinta speciala.• Se poate folosi sistemul „îngerul pazitor” timp de o saptamâna
• Puteti face o lista cu invitati speciali pentru fiecare seara câte unul(invitatii pot fi din medii diferite, de la un profesor de scoala, primar, un pastor de la o alta biserica, un prieten, un vecin important, etc.) este o ocazie onoranta, ca tinerii sa se roage într-un timp special, deci am putea îndrazni sa invitam pe oricine.• Este un moment foarte bun pentru bilant si pentru planuri, chiar si cele legate de cum veti petrece vara. Faceti planuri pentru primavara, cât mai este dar si cu privire la toamna. Stabiliti niste obiective pentru care sa va rugati.
• În aceasta saptamâna puteti face daruri (unii altora, mici surprize dar si voi toti cuiva anume, unui fost prieten al vostru, unei persoane care se implica în activitatile voastre, va sprijina de-a lungul anului).
• Organizati întâlnirile în locuri neconventionale, de exemplu: în parc, la o sala publica, la o biblioteca, în gara, pe munte, oriunde aveti posibilitatea. Alegerea si schimbarea cadrului va aduce un plus de inedit si de prospetime. Atentie, nu alegeti locuri nepotrivite, deocheate doar de dragul ineditului.
• Daca tinerii înca nu studiaza Biblia la rând, este un moment potrivit sa începeti împreuna ca o decizie a grupului. Folositi pliantul de citirea a Bibliei.
• Trimiteti scrisori, sau mesaje,  unor persoane care sunt departe ori unor tineri plecati din cercul vostru.
• Alegeti fagaduinte (sau pregatiti fagaduinte speciale pentru sfârsitul saptamânii) le puteti oferi si celorlalti membri, nu doar tinerilor.• Ar fi frumos sa aveti pregatit un fel de angajament, un formular de consacrare pe care sa îl semnati si sa-l folositi la un moment special.
• Prezentati un rezumat al temelor pe care le-ati studiat (ceilalti membri trebuie sa stie si ei esentialul).
• Puteti organiza la finalul saptamânii ocazii de învestitura, daca aveti licurici, exploratori, companioni care si-au finalizat cardurile.
• Organizati o masa festiva (trebuie pregatita din timpul saptamânii, vorbiti cu parintii pentru aceasta).

Materialul il gasiti aici.

sursa: http://www.danielchirileanu.ro/2009/02/idei-pentru-saptamana-de-rugaciune-a-tinerilor/

ÎNCEPE SĂ TRĂIEŞTI

21 ianuarie – 13 februarie

live intre orele 19-21

http://www.incepesatraiesti.ro

Speranta TV va invita la programul „Incepe sa traiesti”

Speranta TV va transmite acest eveniment in direct, atat pe postul de televiziune SperantaTV, dar si prin Satelit, in toate orasele din Romania. Deasemenea, programul va putea fi urmarit si prin internet, atat pe www.sperantatv.ro cat si pe www.incepesatraiesti.ro.

Speranta TV ofera o perspectiva crestina asupra subiectelor de actualitate si este alaturi de toti cei care au nevoie de speranta, dar si de cei care au gasit-o si doresc sa o impartaseasca si altora.

Radio Vocea Sperantei (94.2 FM – Bucuresti) va transmite deasemenea, in direct, programul Incepe sa traiesti.

Un ciclu complex de prezentari si dezbateri provocatoare, insotite de muzica si interviuri. Moderator: Cornel Darvasan. Evenimentul va fi transmis in direct de la Cernica, Bucuresti.

Intre 21-24 ianuarie 2011, programul de tineret „Tineri pentru tineri” va fi prezentat de Daniel Chirileanu.

Intre 25-27 ianuarie 2011, doctorul Costantin Dinu va prezenta programul de sanatate „Poti sa fii sanatos!”

Urmeaza intre 28 ianuarie – 6 februarie, prezentarea principala, impreuna cu prof. Lucian Cristescu. 10 raspunsuri la 10 intrebari esentiale.

Intre 7-13 februarie 2011, programul se va continua cu dezbateri pe teme de mare interes spiritual, impreuna cu moderatorul Ioan Paicu.

Speranta TV va prezenta, intre 18 si 13 martie 2011, al doilea ciclu in limba maghiara, cu subtitrare in limba romana, intitulat „Secretele unei vieti pline de incredere”. Ciclul va cuprinde programul de tineret, de sanatate, serialul propriu-zis si masa rotunda. Conferentiar: Kovacs-Biro Janos (Marea Britanie)

http://www.incepesatraiesti.ro/

Pentru tineret: 21 – 24 ianuarie 2011

Despre sănătate: 25-27 ianuarie 2011

Cuvântul lui Dumnezeu: 28 ianuarie – 6 februarie 2011

RVS 15 ani in FM

Radio Vocea Speranţei Timişoara a obţinut licenţa de emisie în noiembrie 1993. A urmat construcţia şi amenajarea studiourilor de emisie şi înregistrari, construirea stâlpului pentru antena, dotarea birourilor şi studiourilor. Din octombrie 1995 s-a început efectiv emisia, în partaj de licenţă cu radio Europa Nova. Emisiunile care se transmit sunt variate: emisiuni culturale si religiose, programe educaţionale pentru familie, emisiuni interactive, programe pentru copii şi tineret, pastile de sanatate, reflexii spirituale şi nu în ultimul rând muzică de calitate.

Prima emisie live din octombrie 1995 a fost realizată de către colegii noştrii din Bucureşti, Elena Nicoliţă şi Eugen Dumbravă, urmată de colaborarea a peste 17 redactori şi reporteri voluntari pentru realizarea emisiilor live. Dintre cei ce au fost implicaţi în lucrarea radio pe parcursul celor 15 ani amintim următorii redactori: Doina Memete, Doina Călărăşanu, Ovidiu Iovanel, Căta Florinela, Lucian Oniţa, Maxim Dorel, Blahuţ Marica ,Mioc Gabriela, Dan Mihăicuţă, Daniela Fara, Eugen Puţureanu, Liliana Sucitu, Beni Tăbăcaru, Daniel Ardelean, Emil Dulgheru , Pleşa Claudia, Naomi Memete, Kundri Memete, Mihai Maur, Felician Roşca, Mădălina Dorgo, Ancuţa Porumb, Daniel Dumitriu, Sanda Ionaş, Marius Morar, Pavel Memete, Dărvăşan Cornel, Soponariu Ionel, Nuşa Gherzan, Alina Dumitriu, Paul Bucur, Paula Popescu, Monica Brînzan, Adela Bucur, Dănuţ Obageanu, Teofil Brînzan şi Corina Ruzsa.

De asemenea în studioul tehnic de emisie în toată aceasta perioada au fost următorii tehnicieni: Lucian Onita, Petrica Duma, Cosmin Tabacaru, Beni Tăbăcaru, Daniel Ardelean, Paul Boghiu, Adrian Toader, Sebastian Cotuna, Bujor Grama, Adi Szekely şi Lorand Szekely.

Coordonarea programelor locale a postului de radio in toţi aceşti 15 ani a fost facută de catre următorii directori: Lucian Oniţa, Emil Dulgheru, Mihai Maur, Memete Pavel şi Paul Bucur. În 15 ani de activitate Radio Vocea Speranţei a avut şi o serie de colaboratori permanenţi dintre care am vrea să amintim câţiva: Florin Varcus, Doina Enghelhardt, Cecilia Pleşa, Adam Enghelhardt, , Adina Morar, Burleanu Vasile, Dan Şercău şi Silviu Dumitraş.

www.rvstm.ro

Cartea anului la Ianova

În data de 21.11.2010 – o duminică de toamnă cu soare, s-au distribuit peste 400 de cărţi „Ferestre spre cer” – cartea anului – în localitatea Ianova, judeţul Timiş. Acţiunea face parte dintr-un program misionar al bisericii Timişoara II, Betania, care vizează şi alte localităţi din zonă în vederea pregătirii evanghelizării Net 2011. Oamenii au fost deschişi în a primi cărţile. Ne rugăm ca Dumnezeu să lucreze prin aceste cărţi mai mult decât putem noi face. Ne bucuram ca putem contribui la împlinirea profeţiei: „Publicaţiile trebuie înmulţite şi răspândite precum frunzele toamna. Aceşti mesageri tăcuţi luminează şi modelează mintea a mii de oameni, din fiecare ţară şi din fiecare regiune.” – Review and Herald, 21 noiembrie 1878.  Observaţi coincidenţa datei …, după 132 de ani.

Florin Dumitriu

In sabatul din 23.10.2010 a fost prezent în biserica noastră lect. univ. dr. Laurenţiu Gabriel IONESCU la Institutul Teologic Adventist din Romania.

In sabatul din 30.10.2010 a fost prezent în biserica noastră pastorul Daniel Chirileanu – directorul departamentului de tineret al Uniunii de Conferinţe a Bisericilor Adventiste din Romania.

http://www.danielchirileanu.ro

Pastorul Danut Obageanu, care slujeste biserica adventista din Lugoj, a fost prezent in sabatul din 20-21 august 2010 in biserica noastra. A prezentat subiecte despre valoarea si rolul spiritului profetic.

Pastor in municipiul Lugoj.
Absolvent al Institutului Teologic Adventist – Cernica
Director Radio Vocea Speranţei Petroşani.

Realizator al emisiunii Biblia, aşa cum este ea, difuzata in fiecare luni seara de la ora 2100 la 2130la Vocea Sperantei Timisoara.

http://danutobageanu.wordpress.com/

Pastorul Aron Moldovan in indelungata sa activitate in biserica înmanuncheaza experiente bogate in pastoratie, conducere departamentala si administrativa, redactie si educatie.

Aron Moldovan, pastor pensionar, cu o experienţa de peste 48 ani de slujire in biserica (din 1962 – când a fost numit pastor in districtul Beliu, Judeţul Arad) a susţinut în biserica adventistă de ziua a şaptea din Timişoara II, Betania trei seri evanghelistice pe weekend-ul din 9-11 aprilie 2010. Subiectul prezentărilor a fost credinţa: numai credinţa, ca mod de a primi mântuirea, credinţa raţională şi afectivă, pericolele ce afectează credinţa; despre dovada credinţei – faptele bune şi ascultarea de poruncile lui Dumnezeu în contrast cu legalismul – des combătut de apostolul Pavel si despre creşterea în credinţă.

Prezentările au avut loc intr-o formă didactică – ca un veritabil profesor, a răspuns întrebărilor venite pe bileţele – intercalate si de momente muzicale susţinute de cei pregătiţi din biserica locala. Pe lângă membrii bisericii au fost prezenţi si musafiri anunţaţi prin cele 1000 de invitaţii distribuite si anunţurile făcute la Radio Vocea Speranţei Timişoara (www.rvstm.ro).

Pastorul Aron Moldovan a oferit ocazii de delectare spirituală, prezentând si multe texte biblice, fiind invitat anual in comunitatea Betania pentru astfel de ocazii.

scurta biografie:

ARON MOLDOVAN

 • data naşterii: aprilie 1937, REGHIN , MURES
 • familia adventista din 1920
 • botez: la 14 ani, in 1951, la Reghin
 • Studenţia intre 1956-1960 la Institutul Teologic Adventist
 • Primul district: regiunea Crisana, district Beliu, jud. Arad, 6.5 ani din 1962
 • Al doilea district: district Macea, jud. Arad, 6.5 ani
 • In 1975 ales secretar la Conferinţa Sibiu pana in 1989
 • In 1990 ales la Uniunea romana ca director departament şcoala de sabat si asociaţia pastorala, apoi secretar pana in 2000.
 • A predat la Institutul Teologic Adventist teologie sistematica, drept bisericesc, istoria AZS, spiritul profetic.
 • redactor şef la revista Curierul Adventist intre 2000-2002
 • 2002 anul pensionarii
 • cărţi scrise:

Biserica Adventista si criticii ei (1998), Conştiinţa Morala si educaţia morala (1999), Doctrine biblice (2000), De la linişte spre furtuna – educaţia copilului de la procreere la adolescenta. (2002),Răspunsuri la acuzaţii aduse lui EGW (2003).

 • invitat permanent la emisiunile RVS din 1996 si la speranţa TV din 2007 – Vremea întrebărilor, Sta Scris, Destinaţii.

Florin Dumitriu

„Copiii ajută copiii”

În data de 23 decembrie 2009, la Casa de copii „Andreea” din
Buziaş a avut loc momentul culminant al programului lansat
de ADRA „Copiii ajută copiii”, în varianta Timişoara – Betania.
În urmă cu câteva luni s-au împărţit puşculiţe copiilor doritori
să participe la acest proiect. Fiecare participant urma să
strângă bani şi să cumpere, împreună cu părinţii, lucruri pe
care el şi le-ar dori, pentru un alt copil de vârstă apropiată,
dar care nu are posibilitatea să şi le cumpere. Astfel, în cutiile
special pregătite pentru fiecare copil au fost puse articole de
îmbrăcăminte, rechizite, jucării, dulciuri.
Beneficiarii, copiii cu vârste între 5 si 15 ani de la Casa
„Andreea” au mulţumit printr-un program de colinde şi poezii,
legat de naşterea Mântuitorului. Copiii adventişti au înmânat
personal cutiile pregătite, iar personalul de la Casa de copii
a primit în dar revista Semnele Timpului şi CD-uri cu colinde.
Întâlnirea s-a încheiat prin lansarea şi acceptarea invitaţiei de
a întoarce vizita.
Bianca Fara

Concert de colinde la „Betania” Timişoara

În 19 decembrie 2009, sâmbătă seara, Biserica „Betania” din
Timişoara a trăit o frântură de veşnicie. Ninsoarea abundentă
a oferit o privelişte ca-n poveşti celor care veneau să asiste
la concertul de colinde. Piesele interprete de Cvartetul feminin
AKORD, corul de copii AKORD JUNIOR, corul AMICUS
şsi Cvartetul feminin SHAEL au încălzit inimile şi ne-au
reamintit că ni s-a născut Mântuitor şi Salvator „într-o iesle-n
Betleem”. Pasajele biblice şi imaginile sugestive prezentate au
întregit programul şi au lansat un subiect de reflecţie pentru
ascultători. „V-aţi pregătit pentru această sărbătoare?”
Edith Toader

Activităţi social-misionare în Timişoara

În duminica din 15 noiembrie 2009 a demarat la Timişoara
programul social „Hrană rece dintr-o inimă caldă”. La ora 10
dimineaţa patru tineri din Timişoara au distribuit „oamenilor
străzii” aproximativ 60 de pacheţele cu alimente, sandwichuri
şi fructe, pregătite de un grup de surori din Biserica
„Betania”. Surpriza a apărut în momentul când un om al
străzii i-a condus pe tinerii dăruitori într-un „ghetou” ce se
afla într-un loc central al oraşului, unde nimeni nu se aştepta
să locuiască asemenea persoane.
În aceeaşi zi, câteva ore mai târziu, un grup de 18 persoane
au distribuit la Recaş „cartea anului”. În trei ore oraşul cu
aproximativ 1400 de case şi un cartier de blocuri, a fost
„acoperit” de 880 de cărţi „Lumea noastră, încotro?”
Primăria din Recaş a pus nu demult la dispoziţia bisericii
adventiste prin concesiune 1000 de m² pentru construirea
unei case de rugăciune. Ne rugăm ca Dumnezeu să ne ofere
resursele necesare pentru acest proiect, iar cărţile distribuite
în localitate să aducă mult rod pentru cauza lui Dumnezeu!
Florin Dumitriu

Ziua exploratorilor in biserica„Betania” Timişoara

Programul special a fost susţinut de copiii din localităţile
Săcălaz, Cenei, Liebling, Ţipari şi Timişoara.
După cuvântul de bun venit al pastorului local, Teofil
Brânzan, şi introducerea făcută de Narcis Ardelean, directorul
departamentului de tineret al Conferinţei Banat, s-a intonat
imnul explo şi s-au prezentat câteva dintre activitaţile
exploratorilor.
Cântecele şi poeziile au fost urmate de un concurs biblic la
care au participat toţi copiii prezenţi în biserică. Aceştia şiau
putut exersa cunoştinţele biblice, iar la final s-au împărţit
premii pentru toţi cei care au răspuns corect. Masa de părtăşie
organizată după cele două ore de program festiv, la care au
participat atât cei care au venit de departe, cât şi copiii din
comunitate, a fost o bună ocazie de cunoaştere şi legare de
noi prietenii.
Bujor Grama

Dublă ”binecuvântare” la Timişoara ”Betania”

În Sabatul din 24 octombrie 2009 la biserica adventistă
Timişoara ”Betania” s-a desfăşurat programul de întărire
prin binecuvântare a pastorului Erik Csergezan. Fratele
nostru a slujit în districtele Caransebeş şi Gătaia, iar la data
aceasta slujeşte în biserica din Niţchidorf, este directorasociat
la departamentul Comunicare şi pastor online.
În prezenţa fraţilor de credinţă din bisericile păstorite,
a prietenilor şi rudelor, a pastorilor si credincioşilor
prezenţi la închinare, pastorul Erik Csergezan şi-a
reînnoit dragostea faţă de Dumnezeu şi ataşamentul faţă
de biserica Sa.
Cuvântul Scripturii a fost rostit de secretatul Uniunii
Române, pastorul Ioan Cîmpean-Tătar, care a accentuat
importanţa binecuvântării lui Dumnezeu şi a chemării
la slujirea pastorală. Rugăciunea de binecuvântare şi
cuvântul de trimitere au fost rostite de preşedintele
Conferinţei Banat, pastorul Mihai Maur, cuvântul de bun
venit a fost rostit de secretarul conferinţei, pastorul
Pavel Memete, iar cuvântul de bun venit pentru soţia sa,
Adela, a fost rostit de coordonatoarea asociaţiei soţiilor
de pastori, Camelia Soponariu.
Tot în această ocazie fetiţa lor, Karina-Theodora, a primit
binecuvântarea lui Dumnezeu. Acest punct special din
program a fost condus de pastorii Narcis Ardelean şi
Bernard Csergezan.
Este atât de important ca cei binecuvântaţi să rămână
permanent sub binecuvântarea lui Dumnezeu!
Pavel Memete , pastor

„Ziua Dascălului” la Timișoara „Betania”

În ziua de 17 octombrie 2009 membri bisericii „Betania”
împreună cu pastorul Teofil Brînzan au organizat un
eveniment în care le-au adus aprecieri, le-au fost
recunoscători şi i-au sărbătorit pe…dascăli!
Ne-am bucurat de prezenţa în mijlocul nostru a
peste 50 de cadre didactice. Educatori, învăţători,
profesori, directori, rectori şi decani ai unor universităţi
importante din oraşul nostru au avut ocazia să ia
parte la un program special. Dintre oaspeţii prezenţi la
eveniment menţionăm: prof. univ. dr. Gheorghe David
– senator, prof. univ. dr. Nicolae Robu – senator PNL,
rector al Universităţii „Politehnica”, prof. univ. dr. Ştefan
Drăgulescu – deputat PD-L, prorector al Universităţii de
Medicină și Farmacie „Carol Davila”, prof. univ. dr. Violeta
Zonte – director Direcţia de Cultură Timiş, cprof. Speranţa
Catana – director Colegiul „Ion Vidu”, prof. Petru Catana –
director Liceul „Logos”.
Am avut de asemenea plăcerea să-i avem ca invitaţi
pe fratele Romică Sârbu din partea Uniunii Române
– director al Departamentului Educaţie, şi pe fratele
Lucian Mercea – reprezentantul Conferinţei Banat la
acest departament. Partea muzicală a fost asigurată de
grupul bărbătesc al Filarmonicii din Timişoara, grupul de
Clopoţei din Arad şi Corul de copii al Bisericii Betania.
• Paula Popescu

_„Ziua Bibliei” la Timişoara

În data de 10 octombrie 2009 în biserica „Betania” din
Timişoara a avut loc „Ziua Bibliei”. Oaspetele special
pentru acest Sabat a fost pastorul Aron Moldovan,
cunoscutul invitat al emisiunilor „Vremea întrebărilor” şi
„Stă scris” de la Radio „Vocea Speranţei” şi Televiziunea
„Speranţa TV”.
Subiectele prezentate au adunat în comunitatea noastră
un număr frumos de prieteni şi credincioşi ai bisericii.
În programul de vineri seara s-a vorbit despre Valorile
creştine fundamentale: dragostea, încrederea, ascultarea
şi lucrarea misionară personală, accentuând faptul
că eficienţa misiunii este condiţionată de existenţa
celorlalte valori menţionate.
În Sabat dimineaţa, subiectul prezentat a fost Metode
şi principii de interpretare a textelor biblice, oferindu-ne
multe exemple sugestive şi edificatoare care au creionat
în mintea ascultătorilor principiile de interpretare a
scrierilor sacre.
După-amiază a avut loc un program interactiv, fr.
Moldovan răspunzând întrebărilor din Biblie după
modelul emisiunii “Vremea Întrebărilor” de la Speranţa TV.
Ca de obicei, în astfel de împrejurări au fost exprimate
multe opinii şi s-au pus multe întrebări, la care pastorul
Aron Moldovan a răspuns cu înţelepciune şi răbdare.
Ceea ce ne-a bucurat în mod deosebit a fost interesul pe
care unii ascultători ai emisiunilor RVS sau telespectatori
ai postului TV „Speranţa TV” l-au manifestat faţă de acest
eveniment, prin faptul că au fost prezenţi în sala de cult
spre a-l cunoaşte şi asculta în direct pe fr. Aron Moldovan,
unii dintre ei fiind pentru prima dată oaspeţii noştri.
•Florin Dumitriu