Evenimente

Bine aţi venit!

Acesta este site-ul bisericii Betania.

[large_slider]
[image img=”https://betaniatm.adventist.ro/wp-content/uploads/2012/04/2.jpg” lightbox=”true” rel=”gallery” alt=”Betania”]
[image img=”https://betaniatm.adventist.ro/wp-content/uploads/2012/04/1.jpg” lightbox=”true” rel=”gallery” alt=”Primăvară”]
[/large_slider]

O privelişte excepţională

Programul bisericii:

Vineri ora 18-19

Sâmbata ora 9 – 12

Sâmbata ora 16-17

Serviciul divin liveVideo clips at Ustream

ARHIVA VIDEO: http://www.ustream.tv/channel/betania-live


Invitație – ZIUA DASCĂLULUI

Avem plăcerea și onoarea de a vă invita să participați la un eveniment special – Ziua Dascălului. 

În data de 27 octombrie 2012, la Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea ”Betania” din Timișoara (str. Independenței, nr. 19), începând cu orele 10:00 va avea loc ocazia de mulțumire și recunoștință pentru cei ce își dedică din viața lor profesiei didactice, care în ciuda dificultăților întâmpinate, rămâne o misiune nobilă și prețioasă pentru tânăra generație. Celebrarea acestui eveniment va fi un bun prilej de a veni cu alese cuvinte de stimă, recunoștință și admirație pentru dascăli.Muzica bună, interpretată de muzicieni profesioniști și surprizele pregătite de organizatori vor completa evenimentul.

Vom fi onorați de prezența dumneavoastră!

Pastor: Teofil Brînzan

·      7 Aprilie – Sabatul Familiilor Tinere 

Într-o vreme în care căsătoria este pentru unii doar o foaie de hârtie într-un dosar, semnată de ambii parteneri, sau chiar mai puțin – o înțelegere mutuală între două persoane de sex diferit pe care doar existența unui copil încă minor îi determină să mai rămână o perioadă de timp împreună, o întâlnire ca cea din data de 7 aprilie este mai mult decât o binecuvântare.

Biserica ”Betania” din Timișoara – gazda acestui eveniment, s-a bucurat de o zi frumoasă, de invitațispeciali și mulți participanți interesați. Motto-ul întâlnirii: „El va întoarce inima părinților spre copii și inima copiilor spre părinții lor” (Mal 4:6), a inspirat prezentatorii și temele seminariilor alese spre a fi susținute cu această ocazie specială. Din partea Uniunii de Conferințe a fost prezent pastorul Romică Sârbu – Directorul Departamentelor – Viața de familie, Educație și Spiritul Profetic, iar din partea Conferinței Banat, pastorul Narcis Ardelean – Directorul Departamentelor Tineret și Comunicații. Alături de cei doi pastori menționați, au susținut seminarii Pastorul Adrian Bocăneanu – Directorul de relații externe de la Speranța TV și profesorul Gili Bărbulescu – Lector Univ. Dr. în psihologie de la Institutul Teologic Adventist.

Dintre temele prezentate de invitații speciali menționăm: Asediu la porțile inimiicum să câștigi inima copilului tău, Promoții la fericirelucruri mici care fac familiile fericite, Pericolul ascuns – influența internetului și al altor mijoace media asupra tinerilor, Sexulitatea în familie dincolo de întrebări, Război si pace – perspective biblice asupra conflictului din familie, Undelemn nou în candele vechi – pregătirea tinerilor pentru căsătorie. Acestea sunt doar câteva din cele unsprezece teme și seminarii  prezentate începând de vineri seara și continuând apoi pe parcursul întregului Sabat. O parte din aceste teme și seminarii le puteți viziona pe site-ul www.maiaproape.ro.

În cadrul programului desfășurat ne-am bucurat și de un concert susținut de formația corală Laudes Christi, dirijată de profesorul Lucian Onița, iar masa comună de părtășie a contribuit și ea la frumusețea și fericirea din acea întâlnire. Atmosfera din această zi de sabat o putem descrie ca fiind plină de prezența lui Dumnezeu. A  fost o specială ocazie în care părinți și copii, tineri și adulți, căsătoriți și necăsătoriți au reușit nu doar să pună întrebări și să primească răspunsuri ci și să învețe lucruri noi și de asemenea să descopere cum să pumai bine în aplicare ceea ce deja cu siguranță știau.

Cunoaștem că Dumnezeu a instituit căsătoria, El este singura noastră sursă de dragoste și este foarte interesat și preocupat de armonia și fericirea din familia și biserica noastră. Tocmai de aceea, haideți să ne încredințăm pe noi și familiile noastre Lui, căci așa cum a promis, El v-a întoarce inimile noastre spre cele ale copiilor noștri și inimile copiilor noștri spre noi.  

Seminarii familie-download:

 http://www.maiaproape.ro/arhive/sabatul-familiilor-tinere/

Vasilica Popescu

Pastorul Aron Moldovan

Invitat permanent  al unor emisiuni de la  SPERANȚA TV si RADIO VOCEA SPERANȚEI

·      Vineri,  13 aprilie 2012, ora 20

·      Sâmbăta, 14 aprilie 2012 ora 10

·      Sâmbăta, 14 aprilie 2012 ora 18

Sala de cult a Bisericii Adventiste de Ziua a  Șaptea,         Str. Independenței nr. 19, Timișoara

CONCERT

Gala decernarii unor premii – din partea Asociatiei Libertate si Constiinta” (premiile constau in niste plachete de apreciere), pe care le va oferi biserica AZS prin fr. Nelu Burcea de la Uniune unor personalitati publice din Timisoara si jud Timis, pentru ajutorul pe care l-au dat bisericii, libertatii de constiinta, tolerantei religioase in diverse ocazii.

Progamul va incepe cu formatia Laudes Christi (5 piese), apoi invitatii, dupa care se vor oferii premiile… cei premiati vor fi impartiti in 3 grupe, (politicieni, oameni de cultura, personalitati religioase) iar intre aceste grupe va canta o formatie de instrumentisti, un cvartet de coarde. La final va canta din nou formatia Laudes Christi .

Programul va fi sambata 3.12.2011, la ora 17:00, in sala „Mihai Perian” din incinta Colegiului National de Arte „Ion Vidu” din Timisoara, de pe strada Cluj, nr 12. Intrarea este gratuita.


SCHIMBAREA ORDINII SERVICIILOR DIVINE
DIN 12 NOIEMBRIE 2011
Motivele principale ale schimbarii serviciul divin cu şcoala de sabat este dezvoltarea prieteniilor în grupele scolii de sabat, participarea a mai multor membrii la dezbaterea lecţiunii scolii de sabat (la studiul Bibliei) şi gasirea unor activitaţi sociale sau misionare în fiecare grupa.
Serviciile divine în sabat vor avea loc dupa urmatorul program:
9 – 9:30
cântare
– rugaciune
devoţional 10-15 min.
– rugaciuni din sala
9:30 – 9:40Pauza – fond muzical
9:40 – 10:40
cantare
– rugaciune
– povestire pentru copii
– predica
– textul pentru daruri
– colecta
– rugaciune colecta
– anunţuri
– cântare de cor
– cântare
– rugaciune
10:40 – 11:00pauza
11:00 – 12:15
– cântare
– rugaciune
– bun venit
– veştile misionare
– colecta şcolii de sabat
– studiul pe grupe
– cântare
– rugaciune
final
Dumnezeu sa binecuvinteze aceste schimbari care credem ca urmaresc creşterea spirituală a bisericii noastre.

CONCERT CARITABIL

În data de 3 septembrie 2011, la ora 18, a avut loc la Biserica Adventista de Ziua a Şaptea, Timişoara II Betania din strada Independenţei nr. 19, un concert caritabil sustinut de grupul muzical barbatesc AGAPE din Târgu Mureş.

Acţiunea caritabila consta în construirea unui loc de închinare in localitatea RECAŞ, judeţul Timis. Primaria din localitatea Recaş a oferit terenul necesar şi astfel putem sa demaram etapele pentru ridicarea unei biserici pe acel teren.

Credem ca este planul lui Dumezeu sa finalizam acest proiect de aceea apelam la copiii Lui sa foloseasca resursele financiare şi în acest scop misionar.

Ştim că Dumnezeu va binecuvânta pe cel ce daruieşte cu bucurie conform textelor:

2 Corinteni 9,7: Fiecare sa dea dupa cum a hotarât în inima lui: nu cu parere de rau, sau de sila, caci „pe cine da cu bucurie, îl iubeste Dumnezeu.”

2 Corinteni 9,11: În chipul acesta veti fi îmbogatiti în toate privintele, pentru orice darnicie, care, prin noi, va face sa se aduca multumiri lui Dumnezeu.

Rugaciunea noastra este ca Dumnezeu sa binecuvinteze pe toţi care susţin lucrarea Lui.

SEMINARII DESPRE FAMILIE

În sabatul al doilea din luna aprilie(8-9 aprilie 2011) au fost invitatiîn comunitatea Timisoara II, Betania: pastorul Romica Sârbu – directorul departamentului familie al Uniunii romane, Zenobia Niculita – lector universitar la Institutul Teologic Adventist din Bucuresti, si Catalin Barbulescu, pastor la comunitatea Crinul din Bucuresti, fost director al departamentului de tineret al conferintei Muntenia, pentru a sustine prezentari si seminarii despre relatia parintilor cu copiii cu tema: “Vesnicia – darul ideal pentru copilul tau

Au fost prezentate urmatoarele teme:

Romica Sârbu – Tema: E bine acasa!

Zenobia Niculita – Ce nu mi-a spus nimeni despre meseria de parinte – (Emotiile parintilor si felul in care aceste emotii modeleaza viata emotionala a copilului).

Catalin Barbulescu – Adolescentul din casa ta.

Romica Sârbu – Tema: Templul lui Solomon sau Templul lui David. (Cum sa transmiti valori copiilor tai)

Zenobia Niculita – Aventura descoperiri copilului meu – (Descoperirea si dezvoltarea abilitatilor si inteligentelor multiple ale copilului).

Catalin Barbulescu – Rolul tatalui in familie.

Romica Sârbu – Educatia religioasa a copiilor.

Zenobia Niculita este autoarea a 2 carti: „Frumos…la vremea lui” si „Lectia de multumire” ce pot fi gasite la Editura Viata si Sanatate.

A fost prezent si presedintele conferintei Banat, pastorul Mihai Maur si înaintea seminariilor de dupa-masa au fost momente de închinare prin cantcu grupulbarbatesc „Philarmonia” condus de Onita Lucian.

Au fost prezenti oameni interesati din judetul Timis si Caras-Severin

La final au fost ocazii pentruîntrebari si raspunsuri.

Aceasta ocazie a fost binevenita pentru cei ce au copii pentru ca deseori orice parinte se gândeste cum sa fie mai eficient in cresterea si educarea parintilor.

Florin Dumitriu

Programul bisericii:

vineri ora 19-20

sâmbata ora 11-12

sâmbata ora 17-18

Pagina 2